קרדיט: המתכון של איילת

הטיפ של עדי רסולי

כדי להפוך את המנה למתובלת בהתאם להעדפות המשפחה, חלקו את תערובת הקציצות ל-2 , תבלו חלק במלח פלפל שחור וכמון , ואת החלק לתינוק תוכלו להשאיר ללא תבלינים. צרו צורות שונות של קציצות כך תוכלו להבדיל ביניהן.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כ40 דקות

אלרגניים

ביצים | גלוטן

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

מעורב | קשה

זמן בישול

כ40 דקות

אלרגניים

ביצים | גלוטן

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

מעורב | קשה

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: כ-10 יחידות

לקציצות:
רבע קילו הודו טחון
4 כפות שיבולת שועל
3 כפות עדשים כתומות
קישוא/גזר קטן מגורר
שן שום כתושה
1 ביצה

לרוטב:
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה/ טרייה
3 מקלות סלרי קצוצים
2 שיני שום קצוצות
כוס וחצי מים

אופן ההכנה

קציצות:
מערבבים היטב יחד את כל המרכיבים ויוצרים כדורים.

רוטב:
שמים בסיר את כל רכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הקציצות בעדינות ומבשלים על אש בינונית- נמוכה כ25 דקות.
מוציאים את הקציצות, טוחנים עם בלנדר מוט את האפונה ואם צריך מוסיפים מים רותחים למרקם רצוי . לאחר מכן מוסיפים את הקציצות לרוטב.

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.