קרדיט: המתכון של איילת
- חלבון | ללא בוטנים | 7 חודשים + | לעיסה בינונית | פנקייק, לביבות וקציצות | 8 חודשים + | ללא דגים | 9 חודשים + | המנה העיקרית | ללא מוצרי חלב | מרקם מעורב | 10 חודשים + | ארוחה מלאה בביס | ללא שומשום | קשה | 11 חודשים + | ללא אגוזים | תבשיל שהוא ארוחה | 12 חודשים + | אוכל אצבע

הטיפ של עדי רסולי

כדי להפוך את המנה למתובלת בהתאם להעדפות המשפחה, חלקו את תערובת הקציצות ל-2 , תבלו חלק במלח פלפל שחור וכמון , ואת החלק לתינוק תוכלו להשאיר ללא תבלינים. צרו צורות שונות של קציצות כך תוכלו להבדיל ביניהן.

זמן בישול
כ40 דקות

אלרגניים
ביצים | גלוטן

מיומנות
לעיסה בינונית

מרקם
מעורב | קשה

רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ-10 יחידות

לקציצות:
רבע קילו הודו טחון
4 כפות שיבולת שועל
3 כפות עדשים כתומות
קישוא/גזר קטן מגורר
שן שום כתושה
1 ביצה
לרוטב:
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה/ טרייה
3 מקלות סלרי קצוצים
2 שיני שום קצוצות
כוס וחצי מים

אופן ההכנה

קציצות:
מערבבים היטב יחד את כל המרכיבים ויוצרים כדורים.
רוטב:
שמים בסיר את כל רכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הקציצות בעדינות ומבשלים על אש בינונית- נמוכה כ25 דקות.
מוציאים את הקציצות, טוחנים עם בלנדר מוט את האפונה ואם צריך מוסיפים מים רותחים למרקם רצוי . לאחר מכן מוסיפים את הקציצות לרוטב.