קרדיט: גל איל
- ללא בוטנים | צמחוני | רך | ללא ביצים | 7 חודשים + | לעיסה בינונית | טבעוני | פנקייק, לביבות וקציצות | ללא דגים | 8 חודשים + | ללא מוצרי חלב | 9 חודשים + | ללא שומשום | ארוחה מלאה בביס | 10 חודשים + | ללא אגוזים | 11 חודשים + | מרקם יציב | 12 חודשים + | אוכל אצבע
הטיפ של עדי רסולי
מתכונים טבעוניים נחוצים בכל בית. גם לאוכלי בשר או חלב. קטניות הן מקור מושלם תזונתית וכדאי להציג אותן לילדים בצורות שונות כבר מתחילת החיים.
תוכלו להשתמש כאן בכל מעדן/יוגורט טבעוני שתבחרו או להוסיך עוד 3 כפות רסק תפוחים במקום המעדן
זמן בישול
כ 10 ד' הכנה
אלרגניים
גלוטן
מיומנות
לעיסה בינונית
מרקם
לעיסה בינונית
רכיבים
- 1 גביע (125 גרם) מעדן טבעוני בטעם וניל
- 2 כפות רסק תפוחים
- 1 כפית אבקת אפיה
- 2.5 כפות קמח כוסמין
- שמן זית/קוקוס לטיגון על המחבת
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: בשלוליות וניל ותפוח, בשונה מהשלוליות הרגילות, יש טעמים חזקים וברורים יותר. הן יתאימו לילדים קצת יותר "גדולים" שאולי כבר מחפשים טעמים יותר חזקים. תוכלו להשתמש בכל יוגורט או מעדן שתבחרו, טבעוני או חלבי
מערבבים את המצרכים הרטובים.
מוסיפים קמח (אפשר לנפות לפני כדי להמנע מגושים) ואבקת אפיה.
מחממים מחבת ומשמנים
יוצקים עיגולים קטנים (עם כפית) כדי לקבל שלוליות שלא מתפרקות וקל להפוך.
מכינים עד התנתקות קלה מהמחבת, הופכים לצד השני.
לעוד גיוונים ושינוי טעמים (המתקה או תיבול) תוכלו לקרוא כאן >