קרדיט: עדי רסולי
- ללא בוטנים | צמחוני | פחמימה | שומן | מאפים | ללא מוצרי חלב | 9 חודשים + | 10 חודשים + | ארוחות קלות | 11 חודשים + | מתוקים וקינוחים | 12 חודשים + | אוכל אצבע | הרכב המנה
הטיפ של עדי רסולי
מתאים לראש השנה, ולא רק 🙂 רוצים לקשט כל מאפינס שאתם מכירים ? הוסיפו את פלח התפוח על כל מתכון מוכר. זה יעבוד:)
אם הילד מתקשה בלעיסה של מרקמים מעורבים, תוכלו לוותר על קישוט התפוחים ופשוט לגרד אותם פנימה.
זמן בישול
כ 35 דק'
אלרגניים
גלוטן |שומשום
מיומנות
לעיסה בינונית - מתקדמת
מרקם
יציב מעורב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: 6 יחידות
- 100 גרם מחית תפוח ביתי או קנויה (חצי כוס)
- 2 כפות טחינה
- 3 כפות שמן (אני השתמשתי בזית, א תרצו טעם עדין יותר אפשר קנולה)
- 1/3 כוס משקה צמחי (שקדים/סויה ) או מים
- 3 כפות סילאן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח תופח (או קמח לבן/כוסמין + 1 כפית אבקת אפייה)
- פרוסות תפוח עץ לקישוט. לא חובה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות
מקמחים שקעים של תבנית מאפינס ע"מ למנוע הידבקותם.
מערבבים היטב את חומרי הבלילה הרטובים (שמן, תמצית וניל, מחית פרי, משקה צמחי, טחינה, סילאן)
שימו לב! העוגה במתיקות סופר מעודנת 🙂 לטעם יותר מתוק, הכפילו את כמות הסילאן. אני ומחצית מהנסיינים המבוגרים, אהבנו את רמת המתיקות.
בקערה נפרדת מערבבים קמח (+אבקת אפיה, אם זה קמח רגיל) מומלץ לנפות או להעביר דרך מסננת, ע"מ לזכות במאפינס אורירי.
מערביים את היבשים עם הרטובים.
יוצקים את התערובת לשקעים המקומחים.
מניחים פרוסת תפוח מעל כל מאפינס או במעטפת של השקע.
אופים כ 20 -25 דקות עד שקיסם יוצא יבש