קרדיט: המתכון של רותם
- ללא בוטנים | לעיסה מתקדמת | צמחוני | ללא ביצים | פחמימה | טבעוני | ללא דגים | שומן | מאפים | ללא מוצרי חלב | קשה | ארוחות קלות | מרקם יציב | 12 חודשים + | אוכל אצבע
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon05.png)
הטיפ של עדי רסולי
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-1024x151.png)
עד גיל חמש אין לתת לילידם אגוזים בצורתם הטבעית. תוכלו לשלבם כחלק ממתכונים, טחונים היטב, ולעולם לא להגיש כאבקה (המסוכנת לשאיפה)
אולי תרצו לשתף
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon-time.png)
זמן בישול
כ20 דקות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon09.png)
אלרגניים
אגוזים | גלוטן
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icons.png)
מיומנות
לעיסה מתקדמת
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon07.png)
מרקם
קשה | יציב
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/mixer.png)
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ-2 תבניות תנור
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
100 גרם אגוזי מלך טחונים ( לאבקה )
2 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר דמררה
1/2 כוס קורנפלור
3/4 כוס שמן קוקוס נוזלי
1/2 כוס כוס חלב שקדים או סויה
1 כפית תמצית וניל
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon044.png)
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מחממים תנור ל180 מעלות.
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
בקערה מערבבים יחד את כל המרכיבים היבשים : אגוזי מלך, קמח כוסמין מלא, אבקת אפייה, סוכר דמררה וקורנפלור.
מוסיפים לתערובת את שאר המרכיבים: שמן קוקוס, חלב שקדים/סויה ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצרים כדורים ומשטחים בתבנית.
מכניסים לתנור ואופים כעשר דקות.
זלילה נעימה !
אולי יעניין אותך
החנות שלנו