קרדיט: לילך איזק אשר

הטיפ של עדי רסולי

זה המקום להתפרע- בתוספות מגוונות, בהתנסות בקמחים שונים

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

אלרגניים

מרקם

זמן בישול

אלרגניים

מיומנות

מרקם

רכיבים

3/4 כוס קמח רגיל *אפשרי בהחלט להמיר את הקמח הרגיל ב1/2 כוס קמח אחר (ללא גלוטן/עדשים/חומוס/אורז/תפו"א) – יוצא נפלא ממש ממש אם לא יותר!!*****

2 ביצים L/XL

מלח פלפל

1 בצל קצוץ דק ומטוגן

3 כפות שמן (לבלילה)

כוס וחצי ירקות-הנה כמה רעיונות:

לביבות גזר: 4 גזרים מגורדים בחלק הגס של הפומפייה + 1/2 כפית שום כתוש.

עדשים ובטטה: כוס עדשים כתומות/ירוקות/גם וגם, לבשל במים עד לריכוך, לסחוט ממש טוב מנוזלים עד שנהיה גוש גדול וקצת מתפורר אפילו. בנפרד לבשל בטטה גדולה (או 2 בינוניות) עד שממש רכה, למעוך לפירה. לתת לעדשים ולבטטה להתקרר לחלוטין ואז להוסיף את שאר המצרכים. שימי לב שרצוי להכפיל כמויות מלח ספציפית כאן כי גם הבטטה וגם העדשים שותות הרבה מים (-:

פראסה ומנגולד: 1/2 חבילה מכל אחד, לקצוץ דק ולבשל במים חמים עם מעט מלח 10-15 דק'.

אופן ההכנה

בתנור– מחממים תנור ל180 מעלות

מערבבים את כל הרכיבים (אם יש רכיבים חמים כדאי לקרר קצת או להוסיף אחרונים)

מסדרים בתבנית על נייר אפיה

אופים כ30 דקות, הופכים ומכניסים ל10 דקות נוספות.

בטיגון– מערבבים את כל הרכיבים (אם יש רכיבים חמים כדאי לקרר קצת או להוסיף אחרונים)

מחממים שמן במחבת

מניחים מהבלילה בעזרת כף. הופכים בעזרת כף ומזלג- רק שהן ממש מזהיבות בצדדים כדי למנוע התפרקויות.

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.