קרדיט: המתכון של טלי

הטיפ של עדי רסולי

פשטידה היא מנה מצויינת לכלכלול בה את כל אבות המזון בביס אחד שלא מצריך "הכוונה" שלנו בארוחה. יש לה מרקם רך ולכם את האפשרות להחליט כמה גס החיתוך של הירקות יהיה.
פשטידה היא מנה מצויינת לשמור "מנה לשבוע הבא" – פשוט להקפיא חתיכות מיד לאחר ההכנה.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כ 50 ד' הכנה

אלרגניים

שומשום |ביצה| גלוטן

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

רך מעורב

זמן בישול

כ 50 ד' הכנה

אלרגניים

שומשום |ביצה| גלוטן

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

רך מעורב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: תבנית אנגליש קייק

2 קישואים גדולים מאוד/3 קטנים או בינוניים
גזר קטן
בצל קטן
שמן זית לטיגון הבצל + 1 כף שמן זית לבלילה
1 כף טחינה גולמית
1 ביצה
1/2 כוס קמח כוסמין (אפשר גם רגיל)
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: מחממים תנור ל 180 מעלות

קוצצים בצל ומזהיבים כ 5 דקות ב 2 כפות שמן זית.
מגרדים את הקישואים והגזר על פומפיה רחבה.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים כולל הבצל המטוגן ומערבבים. משטחים בתבנית ואופים כ30- 40 דקות
עד שהכל מוצק וזהוב מלמעלה, ב-180 מעלות.
חשוב לקרר לפני שחותכים כי אחרת זה נהיה קווץ׳.

*אפשר להפוך לטבעוני אם מחליפים את הביצה בעוד כף טחינה גולמית.

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.