שלוליות דלעת – עדי אפרתי רסולי
מאוד יכול להיות ששלוליות גבינה כבר מכבבות אלכם. בוא ניקח את הבסיס המוכר ונעשה בו שינויים. יש הרבה סיבות התנהגותיות לעשות שינוי במתכונים, שינוי הצבע או צורת ההגשה מלמד את הילדים שלכם פתיחות ותעוזה. מוזמנים לנסות, ולחשוב על עוד גיוונים. כמו תרד, סלק או קישואים.
שלוליות דלעת, צילום גל איל
מספר מנות/יחידות:
כ 8-10 יחידות/ 16 יחידות קטנות
מרכיבים:
- 2 כפות גבינה לבנה או שמנת חמוצה
- כף גדושה של מחית דלעת (קוביות דלעת שאידיתם וטחנתם)
- 1 ביצה
- .1.5 כפית תמצית וניל
- 2 כפות קמח כוסמין
- 1 כפית אבקת אפיה
- שמן קוקוס /זית לשימון המחבת
הוראות הכנה:
חותכים בטטה לקוביות , מאדים ברשת אידוי או מבשלים בדיר וטוחנים למרקם חלק או מעוך.
מערבבים יחד את כל החומרים הרטובים (ביצה, דלעת, תמצית וניל,גבינה).
מוסיפים קמח ואבקת אפיה, לערבוב אחיד אבל נמנעים מערבוב יתר.
מחממים מחבת עם מעט שמן.
יוצקים כמות של כף או כפית גדושה (תלוי בגודל שתרצו להכין) למחבת. מחכים לבועיות ולהתנתקות קלה של התערבות.
הופכים לצד השני ומחכים להכנה מלאה.
השלוליות הראשונות עלולות להיות "נסיון" .כאלו שלא יצאו מושלמות בצורתן אבל יאפשרו לכם לזהות את הטמפרטורה הנכונה של המחבת.
לעוד גיוונים ושינוי טעמים (המתקה או תיבול) תוכלו לקרוא כאן >
הטיפ של עדי רסולי
שלוליות הן לא סתם המתכון הכי נצפה באתר וברשת. יש להן את הקסם שלהן 🙂 ודאו כי אתם משנים ומגוונים כדי להעזר בהעדפה של הילדים לטובת גיוון תזונתי. מוזמנים לקרוא על כך כאן עוד >